Week 25-2011

19-6

Slecht weer vandaag, hele dag regen en storm dus een mooi middagje voor tuigen in de olie te zetten. Ik heb een boek gekocht van Scott Kelby en probeer hier en daar wat uit. Hier een duotoon omzetting.
22-6

Experiment met hyperfocale scherpstelling, grijsfilters (lange sluitertijd) en vierkant formaat aan de defensiedijk in Bemmel.
Helaas verdwijnt de donkere grijze lucht en daarmee de bewegingen in die lucht.
Beetje gespeelt met Photoshop met behulp van het boek van Scott kelby.
Hoogcontrasteffect. (Ik weet niet of ik hier nu echt blij van word...)
23-6

Vanavond om 19.20 uur is m'n vakantie begonnen! Dat wil dus ook zeggen dat ik vandaag voor het laatst strippenkaarten heb gestempeld want na mijn vakantie zijn ze afgeschaft. Ik ga rond 21.00 uur even richting Doornenburg langs de Rijn, ik verwacht mooie luchten, er zijn regenbogen en ik heb nog een alleraardigste ontmoeting met een fotografe                                    Ze kwam belangstellend kijken wat ik fotografeerde.                                
Ik snij er eentje bij op vierkant formaat. Dat heeft toch wel iets. En dan ben ik gelijk van die lelijke hoospanningsmasten af. Ik hoop trouwens dat m'n bestelde grijsverloopfilters snel komen. Maar ja dat zal wel ijdele hoop zijn, het valt niet mee eraan te komen... (zegt men).
24-6

Nog een bewerking in Photoshop. Deze vind ik wel mooi, in tegenstelling tot het voetballende jochie hierboven. Beetje verzacht, kleuren wat verminderd en een heel klein subtiel roze verloopje eroverheen. Bovenste foto is de orginele.
Een soortgelijk effect, alleen geen verloopje erin maar het lokaal contrast verlaagd.
Of dit... Waar je al niet zoet mee kunt zijn op zo'n vakantiedagje.
25-6

Maud 25 weken zwanger ! Wat vind ik haar mooi... En zij is zo trots op haar buik.
Never blame the rainbows for the rain (Moody Blues 1991).
Achtertuin.
Kayleigh, de dochter van Gaby zwemt vandaag af voor diploma C. Gefeliciteerd meis!
Vriend Joris ging ook mee kijken.
www.esterdorrestein.nl